Teorie bizară: universul a fost creat în laborator. Cum au ajuns cercetătorii de la Harvard la concluzia asta

de: Ozana Mazilu
18 10. 2021

Un om de știință de la Harvard are o teorie interesantă despre modul în care s-a format universul nostru: într-un laborator de „clasă” superioară a formelor de viață.

Avi Loeb, un autor foarte bine vândut și fostul președinte al departamentului de astronomie de la Harvard, a scris în această săptămână un articol publicat în Scientific American.

Universul nostru ar fi fost creat în laborator

El susține că universul ar fi putut fi format într-un laborator de o „civilizație tehnologică avansată”. Dacă este adevărat, el a spus că povestea de origine ar uni ideea religioasă a unui creator cu ideea seculară a gravitației cuantice.

„Deoarece universul nostru are o geometrie plană cu o energie netă zero, o civilizație avansată ar fi putut dezvolta o tehnologie care a creat un univers din nimic prin tuneluri cuantice”, a scris Loeb.

Una dintre ideile cele mai interesante prezentate în lucrarea științifică este sistemul de clasificare a civilizației. Loeb a spus că fiind o civilizație tehnologică de nivel scăzut, oamenii sunt clasa C (sau o civilizație dependentă de steaua gazdă).

Dacă și când tehnologia noastră progresează până la punctul în care putem deveni independenți de Soare, am fi clasa B. Dacă ne putem crea propriile universuri într-un laborator (precum creatorii noștri teoretici), am fi clasa A.

Desigur, există un număr mare de lucruri în calea noastră. Cel mai mare obstacol este incapacitatea noastră de a crea o „densitate suficient de mare de energie întunecată, într-o regiune mică”, a spus Loeb.

Cu toate acestea, dacă și când ajungem vreodată acolo, ne vom putea alătura creatorilor noștri teoretici din clasa A. Sună ciudat, nu?

În orice caz, teoria este oarecum convingătoare, bizară și, de asemenea, puțin înspăimântătoare. Dacă sunt de crezut și teoriile anterioare ale lui Loeb, probabil că nu suntem singurii care se luptă pentru statutul de clasă A.